Sockerkaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Välj smaksättning eller fyll en smord och bröad sockerkaksform.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 min.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt sockerkakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett brödgaller.

Knepet med att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och socker riktigt, riktigt luftigt.
Man får aldrig vispa ner mjölet, då kan sockerkakan lätt bli gummiaktig i konsistensen, utan mjölet ska försiktigt vändas ner i smeten.
Man kan variera med oändligt många smaksättningar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.