Rådjursbiffar med kantarellsås och potatiskaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda ingredienserna till biffarna.
Stek dem i smör 3-4 min på varje sida.

POTATISKAKA:
Skala och riv potatisarna grovt.
Krama ur vätskan och blanda med osten, timjan, salt och peppar.

Smält smör i en stekpanna och fördela potatisen som ett jämnt lager.
Stek 4-5 min och vänd sedan potatiskakan och stek ytterligare 4-5 min.
Dela potatiskakan i 4 tårtbitar.

KANTARELLSÅS:
Ansa kantarellerna. lägg dem i torr panna och koka bort vätskan.
Skala och finhacka schalottenlöken och låt fräsa ihop med kantarellerna i smör 3-4 min.
Häll i grädde och crème fraiche.
Koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Strimla persiljan och rör ner.

Servera färsbiffarna med sås, potatiskaka och gelé.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.