Midsommartårta med jordgubbar och vit choklad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Med det här receptet får du ca 12-15 bitar beroende på hur många du gör. Kom ihåg att tårtan måste stå i kyl i minst 4 tim innan servering. Tips: Smaksätt smeten med en matsked limoncello eller annan citruslikör. Tårtan går att frysa innan garnering, men bör då serveras halvtinad för bästa resultat.

Ingredienser

Tillagning

Mixa kakor och smör i matberedare, tryck ut ett jämnt lager i en springform ca. 26 cm.
Ställ i kyl.

Smält choklad i mikro eller vattenbad, låt svalna något.

Rör grädde, färskost, vanilj, smetana och citronskal smidigt tills det börjar tjockna.
Rör ned vit choklad och lemon curd.
Häll smeten i formen, jämna till.
Ställ i kyl minst 4 tim eller över natten.
Plasta tårtan när den stelnat, så att den inte får smak av något annat i kylen.
Hit kan du förbereda.

När tårtan står i kylen rostar du vit choklad till garnering: sätt ugnen på 175°, hacka chokladen och strö ut på bakpappersklädd plåt.
Rosta gyllene mitt i ugnen, det tar ca. 5 min.
Låt svalna.

5. Innan servering: Garnera tårtan med färska jordgubbar, rostad vit choklad och citronmeliss.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.