Apelsinchokladkaka med apelsinsorbet och passionsfruktsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Apelsinchokladkaka:
Sätt ugnen på 170 °C.

Låt chokladen och smöret smälta i vattenbad tillsammans med flor med chokladsmak.
Tillsätt äggulorna och vispa blandningen tjock.
Tag smeten från värmen och rör den slät medan den kallnar.
Vispa äggvitorna med florsockret till en styv marängsmet.
Vänd ner marängsmeten i chokladblandningen och häll smeten i en smord rund form (cirka 23 cm i diam).
Grädda apelsinchokladkakan i 170 °C i 30?40 min.

Apelsinsorbet:
Koka upp vattnet tillsammans med sockret.
Koka upp apelsinsaften och låt den koka tills halva mängden återstår.
Skumma saften under kokningen.
Blanda sockerlagen med apelsinsaften och smaka av med citronsaft.
Sila blandningen.
Frys sorbeten i glassmaskin eller ställ den i frysen och rör om med jämna mellanrum.

Passionsfruktsås:
Koka apelsinsaften och sockret till en tjockflytande konsistens.
Skrapa kärnorna ur passionsfrukterna och rör ner dem i såsen.
Låt såsen kallna.
Skär filéer (hinnfria klyftor) av två apelsiner och marinera dem i passionsfruktsåsen.
Servera tillsammans med sorbeten och apelsinchokladkakan.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.