Helstekt vildsvinsytterfilé med enbärsgräddsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa bort hinnor och synligt fett från köttet.
Krydda med salt, vitpeppar och hackad rosmarin.
Bryn runt om i lita delar smör och rapsolja och efterstek i 150 graders ugn till 85 graders kärntemperatur.

Skär purser i mindre bitar.
Stöt enbär i mortel.
Hacka gul lök och rosmarin med smör i en kastrull.
Tillsätt vatten, grädde och kalvfond och koka upp.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 10 min.
Smaka av med soja, salt och peppar.

Låt det färdigstekta köttet vila i 10 min innan det skivas upp.
Slå skyn som bildats genom ugnsstekningen i såsen, som får ett sista uppkok och därefter silas.
Servera med potatis, broccoli och en klick gelé.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.