Köttfärsbiff med champinjonsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Tvätta och skär potatisarna i klyftor med skalet kvar.
Sprid ut klyftorna i en ugnsfast form och ringla över lite rapsolja.
Salta och peppra.
Rosta i 200 graders ugn i ca. 25 min.

Skiva svampen och finhacka löken.
Stek svamp och lök någon minut i enbart smör.
Koka upp grädde, vatten och fond.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och tillsätt svampblandningen.
Sjud i 5 min.
Salta och peppra.

Blanda köttfärs med ägg, fond, salt och vitpeppar.
Forma 4 tunna biffar som steks i lika delar smör och rapsolja, ca. 3 min per sida.
Komplettera med broccoli, körsbärstomater och bladpersilja.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.