Kalkonpytt med citron och oregano

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Annorlunda variant av pytt i panna.

Ingredienser

Tillagning

1. Skala och skär potatisen i tärningar. Koka dem sedan "nästan" mjuka i saltat vatten. Häll av och låt dem ånga en stund.

2. Dela kronärtskockhjärtana i bitar. Skala och skiva en vitlöksklyfta.

3. Fräs potatisen och vitölken i olivolja eller smör tills potatisen fått lite färg. Lägg i kalkonen och kronärtskockorna mot slutet. Krydda med hackad oregano, salt och peppar. Riv skalet av citronen och smaka av med citronskal och pressad citronsaft.

4. Skala och riv morötterna.

5. Riv gurkan och pressa ur vattnet i en sil. Blanda med en pressad vitlöksklyfta och yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera med riven morot och riven parmesan ovanpå och gurkyoghurt i en liten skål.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D