Semelmuffins med kardemumma

  • Portioner:
  • Cirka tid: 50 min

Detta är semlor fast i muffinsformat! Eller är det muffins i en semlevariant? Hur som helst är de goda, och extra lätta att göra, eftersom "degen" bra är en vanlig smet!

Ingredienser

Tillagning

Semelsmet:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner ägg, grädde och smör. Fördela smeten iu fyra muffinbsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-17 minuter.

Mandelmassa:
Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av muffinsen och gör gropar i bottendelen (alternativt gör en gropå direkt i muffinsen). Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna.

Toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!

Du gillar kanske också

Receptet av BakaSockerfritt Antal recept: 12 st

Mitt namn är Marja Folcke har jag har sedan jag var liten älskat och haft som hobby att baka. Även hälsa har varit ett stort intresse och livsstilar som LCHF och GI inspirerar mig mycket. Det gick så långt att jag tidigare funderade över att bli både bagare och dietist (det hela slutade med att jag blev ekonom). Istället valde jag att utöva denna underbara hobby på fritiden och nu vill jag dela med mig av det jag kan och tycker är roligt!