Korv Stroganoff med en annan knöl

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Hade lite kålrot kvar efter ett annat recept och då hittades denna rätt på. Blev jättegott! Använd gärna en korv med hög kötthalt. OBS! Alla mina recept är efter smak, prova dig fram till en smak som passar dig. Måttanvisningarna är en riktlinje för att du ska komma rätt :)

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt på vatten, skär kålroten i tärningar, ca 2-3 cm stora. (kålrötter är så olika stora, räkna ca 2 dl hackade bitar per portion) Lägg i vattnet och salta lätt. (kålrot tar ca 15 min. för att bli klar)

2. Klipp baconet i mindre bitar, ca 3 cm stora. Skär korven i fyrkantiga bitar, ca 2-3 cm stora.

3. Fräs bacon och korv i en stekpanna.

4. Hacka löken och tillsätt den i pannan. Om det behövs tillsätt lite smör. Stek till baconet och korv fått lite färg och löken är genomskinlig. Pudra över paprikapulver efter smak.

5. Tillsätt tomatpure (2-3 msk), ajvar (2-3 msk) och grädde (2 dl). Låt småkoka tills dess att kålroten känns mjuk (i kastrullen bredvid). Tillsätt ev. mer grädde om det kokar ihop förmycket.

6. Lägg den kokta kålroten i stekpannan och rör runt. Smaka av tillsätt ev. mer salt och peppar. (ev. lite Chili Explosion (Santa Maria kryddmix) om du vill ha det starkare.

7. Servera som det är eller med smetana och saltgurka, kanske lite bröd eller en grönsallad.

Du gillar kanske också

Receptet av M_E Antal recept: 29 st

När jag var liten så sa alltid min mamma: "nu ska vi se vad för experiment vi får idag" när vi skulle äta. Det är nog ifrån henne som jag fått min lust att prova andra vägar och testa min förmåga i köket. Jag har väldigt svårt för att följa recept och vill gärna lägga till eller ta bort något. Här kommer jag att presentera de experiment i köket som bli bra som men ett och annat tokigt blir det säkert med :) Mina recept finns även på Kokaihop.se som M.E.