Brytbröd på plåt

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Ca. 30 st.

Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget.
Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

Rulla ut degen till en längd.
Dela den i tre delar och skär varje del i 10 bitar.
Rulla dem till bollar.

Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa under bakduk i 50?60 min.
De ska jäsa ihop med varandra.
Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön, solrosfrön eller flingsalt på bröden.

Grädda bröden längst ner i ugnen i 10?14 min.
Låt dem svalna på plåten.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.