Löksoppa med gratinerad chèvretoast

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och skiva löken tunt.
Smält smöret i en kastrull och lägg i löken på låg värme.
Låt löken bli genomskinlig.

Håll i vattnet, buljongen och vinet samt den mosade potatisen.
Låt sjuda i 20 min.
Smaka av med salt och peppar.

Gratinerad chèvretoast:
Sätt ugnen på 200 grader grill/övervärme.

Skör bort kanterna på bröden, lägg på ugnsplåt och rosta ena sidan några minuter tills de fått färg och vänd sedan så att den orostade sidan kommer uppåt.

Skiva osten tunt och smula/lägg ut på brödet, strö över timjan och droppa över lite honung.

Gratinera några minuter innan servering genom att ställa in i ugnen tills de fått färg och bubblar lite.

Lägg direkt på varje persons soppa.
Och njut.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.