Grythyttebröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Smula jästen i en degskål.
Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.

Tillsätt farinsocker, salt, ägg och det mesta av rågsikten.
Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig.
Låt jäsa under bakduk ca. 30 min.

Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt.
Dela degen i 4 lika stora bitar.
Forma små knubbiga bröd.

Lägg bröden på bakpappersklädd långpanna.
Låt jäsa under duk ca. 30 min.

Grädda i nedre delen av ugnen ca. 25-30 min.

Om man vill kan man pensla bröden med smält smör genast när de kommer ut ur ugnen.
Låt bröden kallna på galler.
Går att frysa.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.