Skinkstek med med kokt rödkål

  • Portioner:
  • Cirka tid: 150 min

Rotisseri

Ingredienser

Tillagning

Skinkstek:
Värm ugnen till 175 grader.

Putsa skinkan och torka av den.
Ruta eventuellt svålen med en vass kniv.
Gnid in köttet med salt och peppar.

Lägg skinksteken i en ugnsform med svålen upp.

Skala lök och morot och skär dem i bitar.
Klyfta äpplena.

Lägg alltsammans i formen och lägg på timjankvistarna.

Stek köttet mitt i ugnen i ca. 2 tim.
Ös med buljong och grönsaker under stektiden.

Låt köttet vila i 10 min.
Sila och spara skyn.

Kokt rödkål:
Strimla rödkålen, skala och strimla lök och äpple.
Fräs alltsammans mjukt i smör.

Tillsätt socker, ättika och buljong.
Låt sjuda i ca. 20 min tills kålen är mjuk och lätt mosig.

Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ättiksprit eller socker.

Skiva skinksteken och servera det med skyn, rödkålen och kokt potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.