Tryffelbitar med pistage

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Lite lyxig chokladfrestelse!

Ingredienser

Tillagning

1. Hacka den ljusa chokladen. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker lite pösigt.

2. Hacka pistagenötterna grovt. Hacka den vita chokladen. Blanda nötter, vit choklad, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned detta i äggsmeten tillsammans med chokladen och smöret.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakpapper.

4. Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt svalan.

5. Chokladglasyr: Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen. Dra kastrullen av värmen och låt chokladen smälta i den heta grädden. Klicka i smöret. Låt glasyren stelna till bredbar konsistens. Bred glasyren över kakan. Låt den stelna. Skär i rutor.

6. Garnering: Lägg på pistagenötter. Servera gärna med vispad grädde.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D