Ländstek med cumberlandsås på röda bär

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Passar till stek, paté, lammsadel, gås, anka eller skinka.

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugn på 125 grader.

Alt 1:
Krydda köttet med salt, peppar och paprikapulver och stick det flera gånger med en gaffel.
Bind köttet några varv.

Alt 2:
Lägg köttet i marinad över natten.
Lägg med all marinad i ugnsformen tillsammans med köttbiten.

Sätt in i ugnen.
Pga den låga temp tar det en stund att få upp temp i steken till önskad temp.
Ta ut steken och låt vila 15 min innan servering.

Cumberlandsås:
Smält gelen i en kastrull.

Skölj citrusfrukter och riv skal samt pressa ur saft.

Tillsätt till gelen tillsammans med kryddorna och spriten.

Häll över i en burk eller skål och låt cumberlandsåsen svalna samt ställ i kylen något dygn att få smak.

Svampen:
Lägg med kantarellerna i ugnsformen.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.