Tortilla espanola

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och skär potatis och lök i tunna skivor.
Stek bitarna i medelvarm panna med olivolja och en nypa salt.
När potatisskivorna börjar mjukna uppassade de och löken över till en skål.

Vispa äggen i en skål, gärna med rund botten så vispen får tag i äggsmeten.
När smeten är slät vänds potatis och lök ned.
Salta och peppra lätt.

Stek blandningen med olivolja i inte alltför varm panna.
Vänd tortillan när den börjar stabilisera sig.
Det görs enklast med hjälp av ett lock som läggs över pannan upp och ner och tortillan får glida ner i pannan.
Grädda tortillan en dryg minut till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.