Hemmagjord pizzadeg

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet.
Tillsätt salt, honung/socker samt olja och rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt mjöl lite i taget och arbeta degen för hand i 15-20 min eller i maskin 10 min.
Dela degen i bullstorlek och låt jäsa 45 min.

Plasta in och läggs i kylen till nästa dag.
Degen kan styckfrysas i inoljade plastpåsar, håller ca tre månader.

Kavla degen till pizzabottnar, placera på bakplåtspapper och lägg på fyllning.

Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Ringla över lite olivolja och grädda gärna på en förvärmd baksten eller upphettad plåt på högsta temp. i 15-20 min.

Blir osten karameliserad före botten är färdiggräddad flytta nästa pizza längre ner eller omvänt om botten blir klar före osten. det skiljer något ugnar emellan. men oftast brukar de bli bra i den nedre delen av ugnen.

Vid tillagning på grill:
Förbered grillen för direkt värme.
Låt grillen bli ordentligt varm.
Lägg på pizza, stäng locket och grädda tills pizzabottnen blivit något krispig - ca. 8-10 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.