Vit chokladcheesecake med lime

  • Portioner:
  • Cirka tid: 85 min

Ingredienser

Tillagning

Ugn 225 grader.

Mixa kakorna i matberedare eller krossa till fint smul i en bunke.
Blanda med smält smör.
Tryck ut i botten av en form med löstagbara kanter, 22?24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
Låt svalna.
Hacka chokladen i bitar.
Lägg i en kastrull med crème fraiche.
Smält försiktigt under omrörning på svag värme.

Lägg i de blötlagda urkramade gelatinbladen.
Rör sakta tills de smält.
Ta kastrullen från värmen och vispa ner färskosten.
Rör ner skal och saft av citrusfrukterna.
Häll smeten i formen.
Låt stå i kylen för att stelna minst 1 tim.

Nejlikeströssel:
Smält sockret försiktigt tillsammans med nejlika, utan att röra om.
Vinkla pannan så att sockret rinner från sida till sida så att det inte blir bränt.
När sockret är gyllene, häll ut på bakplåtspapper och låt stelna.
Krossa till ett strössel.

Skär bort skalet på citrusfrukterna med kniv.
Se till att allt det vita är borta.
Skär ut klyftor utan att få med hinnorna.

Topping:
Toppa kakan med citrusklyftor och nejlikeströssel vid servering.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.