Blåbärskaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Smula jästen i en bunke.

Smält smöret i en kastrull tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt.

Rör ut jästen med lite av degspadet.
Tillsatt resten av spadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 min.
Knåda degen smidig på mjölat bak-bord och dela den i 6 bitar.
Kavla ut runda kakor ca. 17 cm i diameter.
Lägg dem på bakplåtspapper på två plåtar.

Blanda blåbär, socker och potatismjöl.
Fördela bärblandningen på degkakorna men lämna 3 cm kant runt om.
Vik en dubbel degkant runt bären och pensla den med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen 12-15 min i 225 grader.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.