Hallonfyllda vetebullar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den kalla mjölken.
Rör om tills jästen är upplöst.

Vispa ägget lätt och tillsätt hälften i degvätskan.
Spara resterande till pensling.
Klicka ner det rumsvarma matfettet och tillsätt socker och vaniljsocker.

Blanda bakpulvret med mjölet och tillsätt.
Arbeta samman till en smidig deg som får vila under bakduk i ca. 45 min.

Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den tunt.
Ta med ett runt mått ut cirklar som mäter ca. 10 cm i diam.
Klipp fyra jämna jack, som ett fyrklöverblad, halvvägs in i varje platta.

Fyllning:
Dela mandelmassan i 15 jämnstora bitar och lägg en bit i mitten på varje cirkel.
Lägg ett hallon ovanpå.

Pensla lite av det sparade ägget på ytterkanterna av bladen.
Lyft därefter upp det första bladet och vik det runt fyllningen som en knopp.
Tryck därefter fast de andra bladen i tur och ordning mot knoppen som en ros.
Lägg bullarna i bakformar och ställ dem att jäsa till knappt dubbel storlek, vilket tar ca.
30 min.
Sätt ugnen på 250°.

Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i ca. 8 min.

Sikta lite florsocker över bullarna före servering.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.