Pitepalt med stekfläsk

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

I "klassisk" pitepalt lägger man fläsket innuti palten när man kokar den. Jag föredrar att steka fläsket på sidan om än att låta det "kokas" innuti palten. Stekfläsk är så mycket godare!

Ingredienser

Tillagning

1. Skala potatisen och riv den fint med ett rivjärn eller kör det i en matberedare. Låt det rinna av i ett durkslag.

2. Blanda i mjölet och salt till en smet som går att forma till runda paltar. Jag tycker personligen palten blir godast om smeten inte blir för "hård".

2. Forma runda paltar från smeten och lägg dem i kokande vatten i en stor kastrull. (Måste ha en stor kastrull med mycket vatten så de inte bränns fast i botten). Låt paltarna koka tills dess att de får den konsistens som du föredrar. Prova ta upp dem och känn efter.

3. Undertiden palten kokar, skär fläsket och stek det i stekpanna.

4. Servera med en klick smör (gärna extra saltat), kall mjölk och lingonsylt. (En del serverar även ljus sirap till).

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D