Grillad lax med pepparrotshollandaise

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Dela laxen i fyra rejäla portionsbitar.
Lägg bitarna i skål och tillsätt olja och vinäger.
Ta några tag med svartpepparkvarnen men vänta med salt till efter grillningen.
Låt stå en halvtimme.

Se till att den färdiga hollandaisesåsen har rumstemperatur.
Rör ned fransk senap, riven pepparrot och ytterst lite cayennepeppar.

Grilla laxen över fin glöd, först med skinnet uppåt och när fisken fått fina ränder vänds den med skinnet mot värmen.
I det läget grillas fisken helt klar på cirka 4-5 min.
Lyft fisken från grillen, dra bort skinnet och servera med den randiga sidan uppåt.
Strö över flingsalt och lägg en klick sås intill.
Servera kokt färskpotatis och blandad sallad till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.