Fisksoppa med saffran och aioli

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Fisksoppa: 500 g räkor m skal 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 påse saffran 2 dl vitt vin, torrt 1 l vatten 400 g potatis 250 g fänkål ( 1 stånd) 300 g laxfilé, utan skinn & ben 300 g torsk filé 1 dl vispgrädde 1.5 tsk salt 2 krm chiliflakes 2 msk olivolja 2 pak soi ( á 150g) Aioli: 2 äggulor 2 tsk citron el vitvinsvinäger 1 dl rapsolja 1 dl olivolja 2 klyftorvitlök 3/4 tsk sakt

Ingredienser

Tillagning

Aioli:
Vispa ihop äggulor och vitronsaft. Tillsätt oljorna droppvis under kraftig vispning. Smaka av med vitlök och salt

Fisksoppa:
Skala räkorna och spara skalen. Ställ allt i kyl
Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja tillsammans mef räkskal och saffran. Häll på vinet och koka 5 min. Tillsätt vatten och koka under lock ca 15 min.
Skala och skär potatisen i ca 2x2 cm tärningar. Ansa och skär fänkål och pak soi i grova bitar. Skär lax och torsk i 2 x 2 cm bitar.
Sila buljongen och koka upp den igen. Tillsätt grädde, salt och chiliflakes. Lägg i potatisen och koka ca 8 min.
Lägg i fänkål, pak soi och fisk. Koka ca 3 min till.
Ta bort från platta och lägg i räkorna.
Servera med aioli och god bröd

Du gillar kanske också