Vetebullar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 135 min

Kalljästa

Ingredienser

Tillagning

Ca. 40 bullar.

Vispa först upp ägget.
Smula sönder jästen och rör ut den med ca. 1 dl kall mjölk.

Tillsätt det uppvispade ägget, resterande kall mjölk, smör och socker.
Rör väl.
Tillsätt sist mjölet i omgångar.
Tänk på att hela mängden kanske inte behövs!

Kavla ut till en rektangulär platta.
Bred smöret över.
Pudra på socker och kanel.
Rulla ihop till en längd.
Skär i ca. 2 cm breda bitar och
lägg i formar.

Låt bullarna jäsa i minst 2 tim under bakduk i rumstemperatur
eller över natten i kyl täckta med plast.

Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över (har de jäst i kyl,
ta först fram och jäs i rumstemperatur ca 20 min).

Grädda i mitten av ugnen i 220 grader i 10 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.