Vit chokladpannacotta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 200 min

Ingredienser

Tillagning

Pannacotta:
Hacka choklad och lägg i en skål.
Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
Väg upp grädden i en kastrull, koka upp allt och häll det över den hackade chokladen.

Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slätt panacotta.

Fyll dina formar eller glas.
Silikonformar bör fyllas dagen innan och frysas, det blir lättare att plocka ur dem när de är genomfrysta, låt tina på tallriken innan servering.
Fyller du glas så behöver de bara vara i kylen i 2-3 tim.

Jordgubbsås:
Värm på allt i en kastrull och låt småkoka till jordgubbarna är mjuka.
Mixa med en stavmixer och häll allt igenom en sil så att du får en len och fin sås, låt svalna i kylen.

Vaniljcrumble:
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda samman alla ingredienserna med fingertopparna till en smuldeg, sprid ut på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10 min eller tills gyllenbrun färg.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.