Grahamsskorpor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Ca. 30 st

Smält smöret i en kastrull.
Häll i mjölken och värm tills vätskan är fingervarm.
Blanda alla ingredienser utom vetemjölet i en bunke.
Låt degen jäsa i ca. 30 min.

Tillsätt vetemjöl så att degen kan hanteras, men fortfarande är ganska lös.
Knåda degen och rulla den sedan till en avlång limpa.
Dela limpan i 15 bitar.
Forma nu med händerna varje bit till en bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa i ca. 30 min.
Grädda i 230 grader i 10-15 min, eller tills de fått fin färg.
Låt svalna och dela sedan varje bulle i tvåa delar och lägg på plåt.
Ställ ugnen på 50 grader och sätt in skorporna.
Lämna ugnsluckan på glänt, och låt skorporna torka i ugnen 6-8 tim.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.