Söt pizza från Alsace med päron och citron

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Av samma deg gör man en god desserttårta. Den är god som den är eller med vaniljglass.

Ingredienser

Tillagning

Gör degen.
Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt.

Kavla degen till en tunn rundel och lägg den på bakplåtspapper.
Bred på crème fraiche men lämna ett par cm vid kanten.
Finriv citronskalet över.

Kärna ur och skiva päronen mycket tunt.
Pensla dem med pressad citron.
Lägg dem lite omlott över crème fraichen.
Vik och kläm till kanten runt om.

Strö sockret över päronen.
Flytta över till den heta plåten.
Grädda mitt i ugnen 7-10 minuter tills sockret bubblar och degen börjar få färg.
Stänk gärna över lite citruslikör.
Servera gärna med lite vaniljglass.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.