Äppelfläsk med curry och kardemumma

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och skär lökarna i klyftor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.

Skär fläsket i bitar.
Stek bitarna med ytterst lite smör.
Ta upp fläsket och lägg i mer smör.
Stek löken några minuter på medelvärme.
Tillsätt äppelbitar och curry.
Vänd runt blandningen någon minut.

Slå på grädde och låt allt sjuda samman på svag värme i knappt 5 min.

Lägg i fläsket, krydda med kardemumma, salt och svartpeppar.
Toppa varje portion med en kvist bladpersilja.
Kan kompletteras med stekt potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.