Lingon- och Blåbärschutney

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

En härlig chutney som passar utmärkt till viltkött. Blanda i gryta, eller som tillbehör till steken. Ger ca 1,5 liter

Ingredienser

Tillagning

Hacka schalottenlök och chilifrukt, den senare fint. Häll detta och bären i en vid kastrull, Tillsätt socker, vatten och balsamico. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt pektinet och koka upp, låt koka ett par minuter.
Häll på rena uppvärmda burkar,och förslut dem medan chutneyn fortfarande är varm, detta ger en liten extra konserverande effekt. Går även att frysa i plastburkar.

Du gillar kanske också

Receptet av Anighean3 Antal recept: 27 st

Jobbar på Grövelsjöns Fjällstation sedan sommaren 1999, och sedan 2009 i köket med huvudansvar för Caféets bakverk. Det roligaste inslaget i arbetet är när jag får släppa loss kreativiteten på Bröllopstårtor och Födelsedagstårtor. Stora som små.