Skånsk kalops

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Långkok

Ingredienser

Tillagning

Putsa och skär köttet i ca. 4 cm stora bitar.
Skala och skär lök och morot i stora bitar.
Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
Salta och peppra.

Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
Tillsätt alla kryddor och ansjovisspadet.

Låt köttet sjuda på svag värme ca. 1 1/2 timme.
Rör om då och då, så att inget bränns vid.

Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med inlagda rödbetor, saltgurka och potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.