Schweizerschnitzel

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Se till att hinnor och feta partier skurits bort från köttet.
Dela det i 8 lika stora skivor som bankas ut till tunna schnitzlar.
Lägg ihop schnitzlarna två och två med skivad ost och skinka mellan köttskivorna.
Salta och peppra.

Vänd schnitzlarna i tur och ordning i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
Stek i lika delar smör och rapsolja.
De ska få fin färg men inte bränna.
Använd en ganska het panna inledningsvis, sänk värmen mot slutet så att köttet hinner steka genom.

Snitta toppen på 4 tomater och klicka på lite smör.
Stek dem 8 min i 175 graders ugn.
Servera schnitzlarna med lite fett från pannan, tomater, stekt potatis, ärtor och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.