Lax i ugn med kräftskagen och citron- och dillmos

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Värm ugnen till 225 grader.
Skär ett djupt snitt i mitten på varje laxbit, så du får en ficka.
Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.

Hacka kräftorna grovt och blanda dennes resten av ingredienserna till fyllningen.

Fördela fyllningen i fickorna.
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.

Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 min.
Toppa med en klick rom och en dillvippa.

Citron- och dillmos:
Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min.
Häll av vattnet.

Mosa potatisen med en elvisp.
Värm mjölken.

Blanda moset med varm mjölk och ev. smör och vispa det fluffigt.

Vänd ner citronskal och dill och smaka av med salt och peppar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.