Halstrad lax med citron- och senapspotatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Dela potatisen i mindre bitar och koka ca. 12 min i saltat vatten.
Låt rinna av och häll upp på plåt.
Ringla över olja, salta och peppra och låt få färg i ugnen på 200 °C i ca. 3 min.
Dressing till potatisen; blanda senap, citron och rapsolja.
Rör ner Västerbottensost och smaka av med salt och peppar.
Dela laxen i fyra bitar och vänd dem i en marinad av socker och soja, strö på flingsalt och halstra i het stekpanna till fin färg.
Fortsätt tillagningen i ugn på 200 °C ca. 4 min.
Blanda potatisen med senapsdressingen.
Hacka de färska örterna och blanda med yoghurt.
Servera gärna med en nypa riven Västerbottensost på toppen.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.