Kikärtsbiffar med jordnötter

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Bönor och linser är inte min starka sida precis. Bönor funkar på sin höjd i en god chili, linser kanske i en smaskig soppa med mycket smak. Det är den där mjöliga konsistensen....-Då har du inte provat....ja, ja, ja, jag vet, det finns massor av spännande bönor att prova. Nu finns det ju dessutom bönor och linser i praktiska förpackningar och som inte behöver blötläggas etc. Eftersom det dessutom är nyttigt och hjälper till att hålla blodsockret på en jämnare nivå (och vem behöver inte det?) och man känner sig mätt längre (och vem behöver inte det också?) så finn det inte så många ursäkter kvar. Arbetar man då i det mångkulturella Malmö och dessutom på Rosengård där Falafel No1 huserar så finns inga ursäkter alls. Världens godaste falafel! Det här receptet kommer tyvärr inte i närheten av ovannämnda lyxbollar men är ändå inte så tokigt. Barnen gillade det också.

Ingredienser

Tillagning

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i skivor. Fräs lök, vitlök och svamp i lite olivolja.
Mixa svampfräset med väl sköljda kikärtor, sambal efter smak och salt.
Rör ner finrivet limeskal, 1 msk pressad lime och grovhackade jordnötter. Forma ca 25 små biffar och stek dem på ganska hög värme i olivolja.
Servera i pitabröd med vitkålssallad, turkisk yoghurt och feferoni.

Du gillar kanske också

Receptet av MorkoMat Antal recept: 1 st

Tvåbarnsfar med ett stort mat- och dryckintresse! Aktiv bloggare med massor av matnyttiga tips, recept och produkttester.

Senaste recept av
MorkoMat