Hickory-Smoked Beer Can Chicken

  • Portioner:
  • Cirka tid: 210 min

Ingredienser

Tillagning

Strö över saltet jämnt över de köttiga delarna av kyckling och inuti håligheten (men inte på baksidan).
Kycklingen kommer vara belagd med ett synligt lager av salt.
Täck med plastfolie och ställ i kylskåp i 2 tim.

Kombinera rub-ingredienser.

Blötlägg flisen i vatten i minst 30 min.

Förbered grillen för indirekt matlagning på medelvärme, 175 till 230 grader.
Hålla temperaturen så nära 200 grader som möjligt under hela tillagningstiden.

Skölj kycklingen med kallt vatten, inom och utanför, ta bort salt och klappa sedan torrt med hushållspapper.
Pensla kycklingen med olja.
Kladda in kryddblandningen på och i kycklingen.
Vik vingspetsarna bakom kycklingens rygg.

Öppna en burk öl och hälla ut omkring två tredjedelar.
Gör två eller fler hål i toppen av burken.
Placera burken på en fast yta och trä sedan kycklingen över den.

Lägg till nytt flis enl. anvisn på förp.
När veden börjar röka, överföra den kyckling-på-en-öl till grillen, balansera den på dess två ben alt. på ett stativ.
Grilla kycklingen på indirekt medelvärme, med locket stängt, tills köttsaften är klar och termometern i den tjockaste delen av låret (inte röra benet), registrerar mellan 70 till 75 grader - 75-90 min.
Efter de första 15 minuterna av grilltiden, byt och lägga till den återstående flisen till träkol eller rökare.

Ta försiktigt bort den kyckling-på-en-öl från grillen - spill inte ut ölen, eftersom det blir mycket varmt.
Låt kyckling vila 10-15 min - innertemperatur kommer stiga 5 till 10 grader under denna tid - innan du lyfter det från ölen och skär den till serveringsbitar.
Servera varm.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.