Vild fläskfilé med kantarellcrème och rotsakspytt

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Går att använda annan svamp än kantareller om det är svårt att få tag på!

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader. Mortla enbären med salt och peppar till en grov röra. Gnid in köttet med blandningen. Linda in filén i bacon, bryn den hastigt i smör innan du steker den i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader, ca 20-30 min.

2. Svampcrème: Rensa och dela svampen, grovhacka löken. Fräs svampen i 2 msk smör på medelvärme tills all vätska kokat in. Tillsätt ytterligare 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar "knäppa". Låt löken fräsa med på slutet, salta och peppra.

3. Grovhacka persiljan. Ta undan några finare svampar till garnering. Mixa resten av svampen och löken i matberedare. Tillsätt persilja och ost och rör till en puré.

4. Rotsakspytt: Ansa, skala och tärna rotsakerna i centimeterstora bitar. Koka dem nästan helt mjuka, låt rinna av väl. Inför serveringen, bryn dem i smör och smaka av med salt och peppar.

6. Servering: Dela köttet i bitar och lätt upp på tallrik med rotsaker och svampcrème. Garnera med brynta kantareller.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D