Gifflar med vit choklad och färskost

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Ugn: 225°

Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölk.
Värm till 37°.
Rör ut jästen i degvätskan.
Tillsätt socker, äggulor, salt, bakpulver och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en kladdfri deg.
Låt jäsa övertäckt i 30 min.


Fyllning:
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna.
Rör i färskost och florsocker.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i tre bitar.
Kavla ut varje bit till en rundel som är 25 cm i diam.
Skär varje rundel i 8 snibbar.

Lägg en klick fyllning där snibben är som bredast.
Lägg på 2?3 hallon och rulla ihop från den breda sidan.
Lägg gifflarna på plåtar med bak-plåtspapper.
Låt jäsa övertäckta i 30 min.

Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda i 8?10 min.

Garnering:
Smält chokladen över vattenbad.
Rör i oljan och ringla chokladen över gifflarna.
Sikta över florsocker.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.