Helstekt kotlettrad med gräddsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

1. Putsa köttet. Salta, peppra och bryn köttet i het panna med lika delar smör och rapsolja. Stick in en stektermometer och stek köttet i ugnsfast form i 150 graders ugn till 75 graders innertemperatur.

Skala, koka och mosa potatisen.
Blanda moset med ägg och olja till en smidig konsistens.
Salta och peppra.
Klicka ut eller spritsa små toppar på en ugnsplåt.
Ta ut det färdigstekta köttet och höj ugnsvärmen till 225 grader.
Sätt in mostopparna så att de får färg.

Låt köttet vila under folie i 10 min innan det skivas upp.
Skölj ur formen med 3 deciliter vatten som silas ner i en kastrull.
Tillsätt grädde, fond och vinäger.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 min.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Servera en blandad sallad till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.