Fransk pepparstek

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Skär potatisen klyftor.
Sprid ut dem på en ugnsfast plåt och ringla över ett par matskedar olja.
Salta och peppra.
Ställ dem i ugnen på 200 grader i ca. 20 min.

Stek biffarna ett par min per sida i lika delar smör och rapsolja.
Krydda med salt och svartpeppar.
Lyft upp och lägg dem så de håller sig varma.

Rör ner vin, grädde, fond, grönpeppar och senap i pannan.
Låt såsen sjuda samman ett par minuter.

Smaka av med salt.
Lägg upp biffarna på tallrikar, skeda över sås och bjud med klyftpotatis och blandade salladsblad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.