Marulk med koriander och lime

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa marulksfilön fri från hinnor.
Strö på salt och peppar.
Bind upp fisken med bindgarnet.
Enklaste sättet är att göra flera "halvslag" efter varandra.
Bind med ca 2 cm mellan "slagen" för att fisken ska få så fin form som möjligt.
Stick in lime, koriander och citrongrus under snöret.

Låt ligga i kyl över natten under plastfolie.

Torka fisken med hushållspapper och pensla på olja innan grillning.
Grilla på direkt värme tills fisken är gyllene i färgen.
Flytta sedan över till indirekt värme.

Grilla marulken tills den har en innertemperatur på 51°.
Låt fisken vila några minuter innan den skårs upp i skivor.
Då kommer innertemperaturen stiga till 53-54°.

Servera med basmatiris som toppats med rostade sesamfrön.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.