Stekt lax med Sandefjordssås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Koka upp grädde, crème fraiche och smör i en tjockbottnad kastrull.
Smula i en fiskbuljongtärning och red av med majsstärkelse löst i vatten.
Låt såsen sjuda mycket sakta i minst 5 min.
Rör i såsen lite då och då.

Smaka av i tur och ordning med grov senap och vinäger om man tycker att det behövs.
Viss senap innehåller vinäger så det räcker, andra inte, så det gäller att smaka sig fram.
Avsluta med salt och vitpeppar.


Salta, peppra och stek laxen i lika delar smör och rapsolja, ca. 2 min per sida.
Servera laxen och såsen tillsammans med kokt potatis, lättkokt broccoli och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.