Havskräftor med ­citronsmör, palsternackschips och löjrom

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Kungligt bröllop Carl Philip/Sofia Förrätt

Ingredienser

Tillagning

Skala palsternackan och skiva i tunna skivor med en mandolin eller potatisskalare.
Hetta upp oljan till 180 grader och fritera lite i taget tills chipsen fått fin färg i några minuter.
Lägg upp att rinna av på hushållspapper.

Skala sparrisen längs ner på stjälken och skär bort en bit av roten.
Dela på mitten.
Skala kräftstjärtarna och lägg åt sidan.
Skal och klor kan man frysa in och använda som fond i en god soppa vid ett annat tillfälle.

Hetta upp 1 msk smör i en panna och bryn sparrisen på medelvärme tills den fått färg och känns mjuk men samtidigt har en hård kärna.
Bryn resten av smöret i en kastrull tills det fått fin gyllenbrun färg.
Tillsätt citronsaft och skal och en nypa salt.

Vänd ner sparrisen i smöret och fördela ut över fyra fat.
Gör på samma sätt med kräftstjärtarna och lägg ut på tallriken.
Garnera med några palsternackschips.

Klicka ut crème fraiche och avsluta med löjrom.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.