Frysta citronbägare

  • Portioner:
  • Cirka tid: 300 min

Ingredienser

Tillagning

Citronbägare:
Vispa äggulor, socker och citronskal i en tjockbottnad kastrull på medelstark värme tills det ser ut som kaksmet.

Rör ner citronsaften.

Ställ åt sidan och låt svalna.

Vispa grädden lätt och vänd ner i äggblandningen.

Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i gräddsmeten.

Fyll 6 glas eller små koppar och ställ i frysen minst 4 tim.

Jordgubbssallad:
Skölj, ansa och skiva jordgubbarna.

Tvätta apelsinen väl och gör fina strimlor av skalet, helst med ett zestjärn.

Pressa saften.

Blanda skalstrimlor, saft och socker med jordgubbarna, låt stå kallt.

Servering:
Låt citronkrämen temperera i kylen minst 30 min.

Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i gräddsmeten.

Fyll 6 glas eller små koppar och ställ i frysen minst 4 tim.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.