Minitartes med bär och vanilj

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl, ingefära, socker och smör.
Tillsätt en skvätt vatten och nyp ihop till en deg.

Kavla ut degen och placera över alla formarna.
Klä formarna med deg och nyp fast kanterna.
Låt vila i kylen i ca. 25 min.
Gör under tiden vaniljkrämen.

Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull med mjölk och grädde.
Lägg i stången och koka upp grädde, mjölk och vaniljstång.

Vispa ihop äggulor, socker och maizen.
Sikta gärna maizenan för att undvika klumpar.

Lyft upp vaniljstången ur mjölken och blanda ner äggvispet.
Koka upp allt under omrörning tills det tjocknar - tar bara någon minut.
Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa en liten stund.
Vispa sedan i smöret och låt krämen kallna.
Droppa i citronessens.

Grädda pajskalen i ugnen i ca. 12 min eller tills de fått lite färg.

Låt svalna och ta ut skalen ur formarna.
Spritsa eller klicka i vaniljkrämen och toppa med säsongens bär.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.