Pizzadeg glutenfri

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda salt, socker, olivolja och jäst. Rör tills jästen löst sig.
Häll i ljummet vatten och rör om med elvisp.

Vispa ner Finax Glutenfria Mjölmix, lite i taget. Smeten ska vispas i 4-5 min så att den tjocknar till och bli lagom seg, nästan som en marängsmet.

Dela och bred ut smeten på tre bakplåtspapper till runda, väldigt tunna pizzabottnar. Tänk på att smeten drar ihop sig lite, nagga och låta jäsa på dragfri ptas i ca 20 min ( gärna i värmeskåp).

Grädda din pizzadeg i 200° i nedre delen av ugnen, ca 5-7 min tills de får en lätt ljus färg.

Låt kallna en stund och lägg därefter på önskad fyllning.
Grädda i nedre delen av ugnen på ca 250° till osten smält. Håll noggrann koll på tiden så att pizzan inte blir bränd.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.