Puffplättar med skinkfyllning

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Servera rätten med blandad sallad och hemlagad BBQ-sås. Fyllningen kan varieras med t.ex. färska örtkryddor, chorizo eller ost.

Ingredienser

Tillagning

I köket:
Separera äggulorna från vitorna.
Vispa äggulorna med grädde, mjöl, 60 g smält smör och salt.
Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.

Skär serranoskinkan i små tärningar.

Vid grillen:
Gör i ordning grillen för grillning på direkt hög värme.
Rosta skinktärningarna i en stekpanna tills de är knapriga.

Sätt munkpannan på gallret och låt den bli varm.
Lägg en klick smör i varje hål.
Fyll hålen med smet och lägg en tesked rostad serranoskinka i varje.

Vänd plättarna med ett träspett eller något annat tunt redskap så snart de har fått stekyta och är ljusbruna.

Låt dem steka i 5-6 min och vänd dem regelbundet, så att de blir jämnt gräddade runtom.

Ta upp dem ur pannan och håll dem varma - eller kyl ner dem och värm upp dem igen inför servering.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.