Lammstek med jordärtskockor och tomatsallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175 .

Krydda steken med salt, peppar och rosmarin.
Bryn den i olja runt om.
Lägg i ugnsfast form och stek till en innertemperatur av 60 grader, ca. 1 tim.
Ta ut steken och låt vila.

Rostade jordärtskockor:
Höj ugnsvärmen till 200.
Skrubba skockorna och vänd dem i olja, citronskal, salt och peppar.
Rosta i ugn 15-20 min.

Tomatsallad:
Skala, skiva och fräs schalottenlöken lätt i olivolja, halvera tomaterna, vänd ner dem, fetaosten och basilika.
Salta och peppra.

Skiva steken och servera med salladen samt de rostade skockorna.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.