Rostas med örtdoftande potatissallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa köttet och salta och peppra runtom. Bind ev. upp köttet.
Bryn köttet runt om i smör i en het stekpanna.
Flytta över till en ugnsform och stek vidare mitt i ugnen på 150° tills innertemp är 63° för mediumstekt kött.
Ta ut och låt köttet vila i 10 min innan du skär upp det i fina skivor.

Potatissallad:
Ansa och koka potatisen så att den har lite tuggmotstånd kvar.
Låt svalna lite och halvera eller kvarta den.

Dela fetaosten i kuber.
Halvera tomaterna.
Anse och koka sockerärterna i ca. 1 min, häll av vattnet och spola genast av ärterna i kallt vatten.
Kärna ur och dela avokadorna i mindre bitar.
Pressa lite citron över.
Skala, kärna ur och tärna gurkan.
Ansa salladen.
Blanda salladsingredienserna i en skål eller på ett uppläggningsfat.

Ört- & senapsvinägrett:
Blanda olja, vinäger, honung och senap.
Vänd ner örterna.
Häll dressingen över salladen vid serveringen.
Lägg köttet på ett uppläggningsfat.
Garnera med kryddgrönt, kokta sockerärter och broccoli.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.