Potatisstomp med lax och dillsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 50 min

En enkel och snabb rätt.

Ingredienser

Tillagning

Tina fisken om den är fryst.
Sätt på ugnen på 150 grader C.
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen med en sked och späd med varm mjölk och matfett. Smaka av med salt och peppar.
Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen i 30 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader C.
Vispa ner majsstärkelse i matlagningsgrädden, koka upp under omrörning. Skär dillen grovt och tillsätt i såsen. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Koka sockerärtorna i saltat vatten i 1 minut.
Servera fisken med Potatisstomp, dillsås och sockerärtor.

Du gillar kanske också

Receptet av Pernillahj Antal recept: 20 st

Använder denna till att snabbt kunna planera min fettsnåla kost. Jag räknar kalorier & är glutenintollerant även problem med komjölk.