Fläskfilé med kantarellsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa och dela fläskfilén i 4 eller 8 bitar.
Lägg köttet med snittytan mot skärbrädan och banka ut det lätt.

Fräs smör och vetemjöl till såsen i en kastrull.
Späd med vatten och grädde.
Tillsätt fond och hackad rosmarin.
Koka upp och sjud i 5 min.

Rensa och hacka svampen grovt.
Skala och riv gul lök.
Fräs lök och svamp med en matsked smör i medelvarm stekpanna.
Blanda ned i såsgrunden och låt sjuda i 5 min.
Salta och peppra.

Stek köttet 2 min per sida i lika delar smör och rapsolja.
Krydda med salt och vitpeppar vid vändningen.

Lägg upp på tallrikar eller på fat och fördela såsen över.
Servera med stekt potatis och grönsallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.